Jens de Louw - 21 jaar

Jens begon al vroeg (11 jaar oud) met klimmen en ontdekte dat hij er veel aanleg voor had. Hij kan enorm genieten van het zoeken naar oplossingen om de volgende passage te klimmen. Focus is daarbij essentieel.   

“In het klimmen voel ik de vrijheid en de kracht van creatief bewegen en als dit leidt tot de efficiëntste manier om boven te komen voelt dat heel speciaal. Je gebruikt constant je oplossingsvermogen en intuïtie om omhoog te bewegen. Het is een gevecht waarin je de balans wil houden tussen risico nemen door snel keuzes te maken om energie te sparen, en de controle houden om niet te vallen. Ik verbaas mezelf soms met een beweging die ik nog nooit eerder heb gemaakt. Zo zie je dat er heel veel mogelijkheden om boven te komen. Eenmaal aan de top voelt het heel speciaal dat ik daar ben gekomen op eigen kracht, techniek en oplossingsvermogen. "    

Nederlands Kampioen

Jens is in 2023 Nederlands kampioen “lead” geworden. Dat is de discipline waarin je zo hoog mogelijk moet zien te klimmen in een heel erg moeilijke route. Dit soort wedstrijden worden georganiseerd op sterk overhangende klimwanden waar experts hele moeilijke routes op uitzetten. De Nederlandse klimsport groeit momenteel snel omdat boulderen (klimmen zonder touw tot circa 4 meter hoogte) enorm populair is. Daar komen allerlei nieuwe talenten uit naar voren, waardoor Nederland ook internationaal beter gaat presteren. Voor een land zonder bergen is dat natuurlijk best bijzonder.  Jens zijn droom is om in internationale wedstrijden ook hoge ogen te gooien. Maar zijn hart ligt eigenlijk bij buitenklimmen. Wij volgen Jens in zijn streven om steeds beter te worden en om zijn passie waar te maken. In het komende jaar maken we melding van zijn wapenfeiten en vorderingen en delen we prachtige foto’s van hem in de rotswanden die hij bedwingt.  
“Buiten op de rotsen klimmen geeft mij het gevoel van avontuur. Dat zit hem in de uitdaging van het klimmen, maar ook omdat ik steeds nieuwe mensen ontmoet en me regelmatig in een nieuw landschap begeef. Tijdens zo'n avontuur doe ik dingen waarvan ik dacht dat die niet mogelijk waren. Deze momenten leren mij om altijd te blijven vechten, en daardoor groeit mijn perceptie van wat mogelijk is. Dit gevoel wil ik steeds opnieuw ervaren in nieuwe avonturen die mij doen ontwikkelen als klimmer en als mens.”     

Volg Jens op Instagram !

Lees over zijn klimavonturen: 

Blog I - Juni 2024 - De beroemde klimwanden in Ceuse en vernieuwde klimmotivatie

COUP maakt het verschil door te doen.