Open Monumentendag 2023 uitgelicht !

COUP is betrokken bij leuke Open Monumentendag activiteiten waar we je graag voor uitnodigen.

Open Monumentendag 2023 uitgelicht !
Datum
16/8/23
Categorie
Evenementen

Een heel weekend lang gratis genieten van cultureel erfgoed? Dat wil je niet missen. COUP is betrokken bij leuke activiteiten waar we je graag voor uitnodigen. Volg onze Instagram en/of LinkedIn om nog meer tips te ontvangen! 

Heden en verleden Scheepswerf van Duijvendijk / 't DOK
IJsseldijk 365, Krimpen aan de IJssel

Zaterdag 9 september 11.00 - 16.00 uur

Beleef het heden en verleden van de Scheepswerf van Duijvendijk! Volg de woonworkshop en kom alles te weten over de toekomstplannen van ’t DOK.
 

COUP en Vakwerk architecten nodigen iedereen uit om op Open Monumentendag langs te komen en het verleden én de toekomst van de voormalige Werf Joh. van Duijvendijk te beleven. De gebouwen en het terrein is (deels) van binnen en buiten te bezichtigen. Voor het ochtendprogramma, vanaf 11.00 uur, is de Historische Kring Krimpen aanwezig om alles te vertellen over de historie van het terrein en de omgeving. In de middag, tussen 14.00 en 16.00 uur wordt er een woonworkshop georganiseerd voor geïnteresseerde kopers. Tijdens deze workshop leer je meer over de toekomstplannen van ’t DOK, krijg je een rondleiding en denk je samen met andere geïnteresseerde kopers, de architect en de makelaar Q-makelaars mee over hoe jouw toekomstige woning op ’t DOK eruitziet.
Klik hier voor meer informatie.

Rondleidingen Neherlab Auditorium
Neherpark 9, Leidschendam

Zaterdag 9 september 10.00 - 17.00 uur


Binnenkijken bij de herbestemming van het voormalig PTT-auditorium in Voorburg-Leidschendam? Tijdens Open Monumentendag bent u van harte welkom bij dit karakteristieke, jonge monument in de zogenaamde Brute bouwstijl. Tussen 11:00 en 15:00 uur zijn er elk uur rondleidingen waarin de plannen voor de herbestemming van deze bijzondere locatie worden uitgelegd. Geniet van een hapje en een drankje en bezoek de Crowdfunding markt in de hal van het gebouw. In het kader van het thema ´Levend Erfgoed` zijn oud medewerkers van de PTT uitgenodigd deze dag bij te wonen om kennis te maken en gesprekken te voeren met belangstellenden. Ook kinderen zijn meer dan welkom! Klik hier voor meer informatie over de activiteit.


Beklim de Stompetoren!

Noordervaart, Stompetoren
Zondag 10 september 11.00-17.00 uur

Koffie, thee en taart in de kerk op open Monumentendag. Laat uw ideeën achter over de toekomst van de Stompetoren!

De kerk in Stompetoren zet haar deuren open met Open Monumentendag. Bezoekers kunnen de rijksmonumentale kruiskerk uit 1662 bezichtigen, een rondleiding volgen of de kerktoren beklimmen voor uitzicht over de wijde omgeving. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen mensen actief meedenken over de toekomst van het gebouw. De Protestantse Gemeente Schermer is met COUP in gesprek over de verkoop van onder andere de kerk in Stompetoren. COUP is erfgoedontwikkelaar en vindt het essentieel om te verkennen hoe de omgeving dit gebouw zou willen (blijven) gebruiken.