Neherlab Auditorium opnieuw spraakmakend podium

Het voormalig auditorium van het voormalige PTT complex Dr. Neherlaboratorium is officieel geopend na de herbestemming.

Neherlab Auditorium opnieuw spraakmakend podium
Datum
5/2/24
Categorie
Algemeen

Initiatiefnemer Mandy Schild opende afgelopen maand het herbestemde auditorium van het voormalige PTT complex Dr. Neherlaboratorium in de gemeente Leidschendam. De unieke ruimte is nu een inspirerende plek voor presentaties, vergaderingen of coaching. Ook is er onder het podium een ruimte gecreëerd voor een kantoor. COUP was betrokken als gedelegeerd ontwikkelaar, investeerder/mede-eigenaar.

Het unieke Dr. Neherlaboratorium in de gemeente Leidschendam is een voormalig PTT complex en heeft een rijke geschiedenis als onderzoekslocatie. Nu is het herbestemd tot 87 luxueuze appartementen met faciliteiten zoals een sportschool, zwembad, lounge en restaurant en zelfs een hotelkamer. Voor het oude auditorium van Top 100 Rijksmonument uit 1955 was echter de laatste 15 jaar nog geen nieuwe bestemming.

Behoud van auditorium functie

In de plannen voor herbestemming is het monumentale karakter zo veel mogelijk behouden en is de functie behouden. Sprekers, trainers en organisaties kunnen hier een eigen programmering realiseren. De ruimte heeft een retro-chique uitstraling en is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld jaarvergaderingen, productpresentaties, leadership programma’s en hoorcolleges voor onder andere onderwijsinstellingen tot 100 personen. 

We werkten met dit project samen met Buro Moon, BLOC bv, Het Nationaal Restauratiefonds en de Provincie Zuid Holland. Meer informatie over dit project vind je hier op de pagina over dit project.