Fort 1881
Locatie
Hoek van Holland
Type opdrachtgever
Fort 1881
Jaar
2020

Fort 1881

Fort 1881 is een bijzondere plek met een onwijze groeipotentie. Met een aantal grote ruimtelijke ontwikkelingen, waaronder de realisatie van de Hoeksche Lijn, is Hoek van Holland in beweging. COUP zet zich in voor dit unieke fort als gedelegeerd ontwikkelaar.

Een nieuwe bestemming

Het werkt hard aan haar ambitie om een badplaats voor alle seizoenen te worden. Fort 1881 gaat hier een waardevolle bijdrage in leveren en dus is er voor COUP een hoop werk te verzetten!

Met een nieuw bestemmingsplan geeft de gemeente Rotterdam richting aan de verdere ontwikkeling van het fort en haar omgeving. In opdracht van Fort 1881 B.V. is een gezamenlijk traject gestart, met als resultaat een ontwikkelperspectief. Hierin is een aangescherpt conceptueel raamwerk de basis voor een integraal ontwikkelplan. Dit plan bestaat onder meer uit verwerving van het naastgelegen Marechausseeterrein, transformatie van twee rijksmonumenten naar erfgoedlogies en een visie op toevoeging van nieuwbouw.

Op Fort 1881 is COUP gedelegeerd ontwikkelaar. Onze focus ligt op het (juridisch-planologisch) organiseren en financieren van de transformatie, maar zoals in al onze projecten schakelen integraal mee met de eigenaar en springen in waar nodig: van Ontwikkelperspectief tot brandveiligheidsplan.

Aan dit project werkte(n) mee
Gijs SchuurhuisGijs Schuurhuis

Gijs Schuurhuis

Partner

Tymen ReijndersTymen Reijnders

Tymen Reijnders

Urban Producer

Tilly MacleaneTilly Macleane

Tilly Macleane

Urban Producer

In samenwerking met
WAM architecten
Tags
Herontwikkeling Exploitatie Fort

COUP maakt het verschil door te doen.