The Dutch Mountains
Expertise
Advies
Locatie
Eindhoven
Type opdrachtgever
Rijksoverheid
Jaar
2019

The Dutch Mountains

The Dutch Mountains staat voor radicaal groen, gelukkig en slim leven. Het duurzame, houten gebouw wordt een plek waar werken, verblijven en ontmoeten samen komen.

Het concept

The Dutch Mountains bestaat uit twee opvallende torens, verbonden door een gemeenschappelijke ruimte waar binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen. Deze ruimte moet de ‘lobby van de stad’ worden. Het gebouw wordt dan ook gerealiseerd tussen het Centraal Station van Eindhoven en de TU/e, aan de Dommel. Juist dit kruispunt tussen binnenstad en campus leent zich voor de ontwikkeling van een levendige locatie, en in die omgeving boordevol high tech innovaties zal het grootste houten gebouw van de wereld niet misstaan!

The Dutch Mountains worden niet alleen een ontmoetingsplek; in het complex zal je woningen, shortstay appartementen, een hotel, kantoren, co-workspaces, een business center en voorzieningen als horeca en wellness vinden. Met de gevarieerde functies, wordt het een eigen ‘wereld’. Een wereld waarin werken, verblijven, leren, ontmoeten en ontspannen door elkaar heen plaatsvinden.

Het concept en het ontwerp is bedacht door BLOC, Studio Marco Vermeulen en Urbanxchange. Zij vormen samen de Mountains Corporation

Dankzij de plaats, het open design en de radicaal duurzame ambities, wordt het een energieke en geïnspireerde plek waar je voor alles terecht kunt. Een plek die gevormd wordt door de community van de mensen die hier dagelijks zijn. Een plek met een ziel waar het draait om collectiviteit, optimisme, plezier en ongedwongenheid.

Het concept en het ontwerp is bedacht door BLOC, Studio Marco Vermeulen en Urbanxchange. Zij vormen samen de Mountains Corporation. COUP heeft in hun opdracht gewerkt aan het financieel plan, de besprekingen met de gemeente, de selectie en de contractering van een ontwikkelpartner. Daarmee is de realisatie van dit prachtproject een grote stap dichterbij gekomen.

Aan dit project werkte(n) mee
Gijs SchuurhuisGijs Schuurhuis

Gijs Schuurhuis

Partner

Peter OussorenPeter Oussoren

Peter Oussoren

Partner

In samenwerking met
Mountains Corporation
Tags

COUP maakt het verschil door te doen.